Izuzetan smisao i osjećaj za glazbu  dar je mnogih mještana našeg kraja. Mogli bismo reći da je  i škola Visoko već poznata po talentiranim malim pjevačima. Ovogodišnja smotra još je jedan vrijedan dokaz ove tvrdnje. Pjevački zbor grupa je koja, uz sportsku grupu, ima najviše mladih talenata. Osim što  svojim pjesmama zbor uveličava svaki kulturni događaj u školi, važan dio rada posvećen je i nastupu na županijskoj smotri. I ove godine 21. županijska smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži  okupila je pjevačke zborove mlađeg i starijeg uzrasta kao i instrumentalne ansamble koji su se borili za plasman na državno natjecanje. S nestrpljenjem smo očekivali nastup koji  nije bio nikada neizvjesniji zbog kadrovskih promjena koje su se dogodile. Ipak, uz sve poteškoće, naši pjevači izborili su i ove godine ulazak u krug najboljih u državi. 

Na državnom natjecanju - 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži,  koje je trajalo dva dana, među 17 najboljih zborova u državi, naši pjevači još su napredovali i svojim nastupom osvojili 86,00 bodova što im je donijelo SREBRNU PLAKETU.

I ovaj puta pjevači su pokazali kako je najvažnija ljubav prema onome što radiš, jer samo tako ćeš savladati sve poteškoće s kojima se susrećeš, a uspjeh će  tada doći kao nagrada za rad i trud.

Velike čestitke svim učenicima i  mentorima koji su dali svoj veliki doprinos  uspjehu zbora - njihovoj mentorici   Gabrijeli Deglin i korepetitoru Danijelu Otu, ali i njihovoj ranijoj učiteljici Rosani Cepanec koja im je razvila ljubav prema glazbi i pjevanju i pripremila ih za velike nastupe kao  i Ediju Vugrincu koji je nesebično pomagao  da bi se uopće realizirao nastup zbora na županijskom natjecanju.

3

Radost učenika nakon nastupa, njihovo zadovoljstvo i sreća najbolje svjedoče kako veliko žrtvovanje uvijek donosi radost!

2