2021./2022. školska godina

PROJEKT: CULTRALLY DIGI-INTELLIGENTS

Tijekom ove školske godine provođen je  projekt Culturally Digi-intelligents za koji je učiteljica engleskog jezika Margareta Pavlić  nagrađena je Nacionalnom oznakom kvalitete za izvrsnost rada.

eTwinning oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima sa izvrsnim eTwinning projektima te potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. To je priznanje učitelju i školi za eTwinning aktivnosti na visokoj razini. Ujedno,  nacionalna oznaka kvalitete je poticaj učenicima za nastavak sudjelovanja u eTwinnig projektima kao i priznanje za njihov trud i rad, a školi potvrda posvećenosti škole kvaliteti i europskoj suradnji.   Nacionalnu oznaku kvalitete dodjeljuje Državna služba za podršku (NSS) koja procjenjuje prijave iz škola.

Učenice 6. i 7. razreda pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Margarete Pavlić sudjelovale su u e-Twinning projektu Culturally Digi-ntelligents. U projektu su sudjelovale i škole iz Poljske, Turske i Gruzije. Cilj projekta je bio upoznavanje različitih web 2.0 alata te praktična i aktivna primjena istih kroz različite aktivnosti (izrada prezentacija, kvizova, videa, postera, pisanje biografija…). Učenici su na izbor imali širok raspon tema koje su prilagođene njihovom uzrastu i interesu. Fokus je također bio i na jačanju komunikacijskih vještina kod učenika, obogaćivanje vokabulara, razvijanju međukulturalnih kompetencija te podizanju ekološke svijesti kod učenika. Učenici su na demokratski način odlučivali najboljim uradcima, zajednički su birali najbolji slogan, suradnički se izrađivali igre koje su igrali na online sastancima, izrađivali su postere i video zapise.

1

 

PROJEKT:  "WEIHNACHTEN AUS ALLER  WELT"

Učenici 5.,6. i 7. razreda sudjelovali su ove školske godine u e-Twinning projektu „Weihnachten aus aller Welt” (Božić iz cijelog svijeta).

Zadatak je bio izraditi božićne čestitke, opisati na njemačkom jeziku običaje svog kraja u vrijeme Božića i poslati na partnere iz svijeta: Danska, Njemačka (Mulfingen, München, Cadenberge),  Slovačka, Francuska (Tourcoing i Le Controis-en-Sologne), Grčka, Turska (Istanbul i Zonguldak), Nizozemska,  Hrvatska ( Našice, Levanjska Varoš i Čakovec), Češka, Poljska ( Sandomierz, Płońsk, Blizne, Witkowo, Toruń, Żychlin, Kujakowice Górne, Rzgów, Żerków).

Učenici su se zabavili izradom čestitki ali su se još više veselili pristiglim čestitkama. Cilj projekta je bio naučiti nešto o običajima i tradiciiji neke zemlje. Tako su čestitke sadržavale i QR kodove pomoću kojih su učenici mogli čuti izvorne božićne pjesme te zemlje, slike i opise jela i pića koja se konzumiraju za blagdane u toj zemlji, božićne igre... Učenici su na satovima Njemačkog jezika čitali i komentirali čestitke, raspravljali o sličnostima i razlikama i sigurno naučili nešto novo i zanimljivo.

 

1

 

PROJEKT:  "EUROPEAN DAY OF LANGUAGE POSTCARD EXCHANGE"

Učenici 6. i 7. razreda sudjelovali su u eTwinning projektu European Day of Language Postcard Exchange.

Učenici su s puno truda pripremili razglednice s motivima iz Hrvatske za djecu iz Turske, Španjolske, Poljske, Francuske i Rumunjske. Pristigle razglednice  iz navedenih zemalja izložili smo u holu škole da nas podsjećaju na važnost učenja stranih jezika. 

                     eT