2021./2022. školska godina

PROJEKT:  "WEIHNACHTEN AUS ALLER  WELT"

Učenici 5.,6. i 7. razreda sudjelovali su ove školske godine u e-Twinning projektu „Weihnachten aus aller Welt” (Božić iz cijelog svijeta).

Zadatak je bio izraditi božićne čestitke, opisati na njemačkom jeziku običaje svog kraja u vrijeme Božića i poslati na partnere iz svijeta: Danska, Njemačka (Mulfingen, München, Cadenberge),  Slovačka, Francuska (Tourcoing i Le Controis-en-Sologne), Grčka, Turska (Istanbul i Zonguldak), Nizozemska,  Hrvatska ( Našice, Levanjska Varoš i Čakovec), Češka, Poljska ( Sandomierz, Płońsk, Blizne, Witkowo, Toruń, Żychlin, Kujakowice Górne, Rzgów, Żerków).

Učenici su se zabavili izradom čestitki ali su se još više veselili pristiglim čestitkama. Cilj projekta je bio naučiti nešto o običajima i tradiciiji neke zemlje. Tako su čestitke sadržavale i QR kodove pomoću kojih su učenici mogli čuti izvorne božićne pjesme te zemlje, slike i opise jela i pića koja se konzumiraju za blagdane u toj zemlji, božićne igre... Učenici su na satovima Njemačkog jezika čitali i komentirali čestitke, raspravljali o sličnostima i razlikama i sigurno naučili nešto novo i zanimljivo.

1

 

PROJEKT:  "EUROPEAN DAY OF LANGUAGE POSTCARD EXCHANGE"

Učenici 6. i 7. razreda sudjelovali su u eTwinning projektu European Day of Language Postcard Exchange.

Učenici su s puno truda pripremili razglednice s motivima iz Hrvatske za djecu iz Turske, Španjolske, Poljske, Francuske i Rumunjske. Pristigle razglednice  iz navedenih zemalja izložili smo u holu škole da nas podsjećaju na važnost učenja stranih jezika. 

                     eT