Sve detalje o projektu e-Škole možete pronaći na stranici:

https://www.e-skole.hr/

II. FAZA PROJEKTA E-ŠKOLE

15.6.2019. godine podnijeli smo zahtjev za uključenje naše škole u drugu fazu programa "e-Škole" te je naš zahtjev prihvaćen.

I. FAZA PROJEKTA  E-ŠKOLE

e-skole_526x275px-1.jpg

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

 

Osim što po projektu škola dobiva IKT opremu, djelatnicima škole omogućena je edukacija. 

30. svibnja 2018. godine 16 djelatnika je prisustvovalo edukaciji pod nazivom Kreiranje multimedijalnih dokumenata i animacija

9. svibnja 2018. godine učitelji su nazočili radionici pod nazivom Digitalna tehnologija za potporu  učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

27. i 28. travnja 2018.  realizirana je edukacija pod nazivom Digitalne tehnologije kao potpora praćenju i  vrednovanju u trajanju od 10 sati.

29.11.2017. 19 djelatnika prisustvovalo je radionici pod nazivom Korištenje opreme za održavanje nastave u interaktivnoj učionici i sustava za upravljanje nastavom. 

22.11.2017. upoznali smo se s Repozitorijem digitalnih obrazovnih sadržaja i njihovom primjenom. Polaznici su se upoznali s informacijskim sustavom i njegovim funkcionalnostima. Drugi dio radionice polaznici su upoznati s digitalnim obrazovnim sadržajima za matematiku, fiziku, biologiju i kemiju za 7. i 8. razred.

31.10.2017. Održana je edukacija pod nazivom Osnove korištenja tableta i hibrida. Radionici je nazočilo 18 djelatnika škole.

28. travnja 2017. održana je radionica pod nazivom Videokonferencije u nastavi.  Edukaciji je nazočilo 14 djelatnika. Polaznicu su mogli vidjeti različite načine uključivanja videokonferencija u nastavni proces.

1.3.2017. godine nastavljamo s edukacijom. Danas smo uz pomoć voditeljice radionice upoznali CARNet-ovu uslugu Libar. Libar omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi i to  prezentacija, multimedijskih digitalnih dokumenata te e-knjiga.

15. prosinca 2016. godine održana je druga radionica za djelatnike naše škole. Tema radionice bio je  "Office 365". Kroz radionicu smo upoznali  neke od alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju.  Nakon edukacije uslijedila je valorizacija radionice kao i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 19 djelatnika.

3.11.2016. godine održana je u našoj školi prva radionica za učitelje pod nazivom "E-učitelj-suvremena nastava uz pomoć tehnologije".

Polaznici su se upoznali s online servisom za pohranu podataka - Google Disc-om, upoznali su alat Google Docs, zatim alat za izradu konceptualnih mapa. Nakon upoznavanja alata Moovly učitelji su se i sami okušali u samostalnoj izradi animiranih videa. Nakon edukacije i ankete uslijedila je i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 14 odgojno-obrazovnih djelatnika škole.

27. studenoga 2015. godine potpisivanjem Ugovora između Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet-a, Osnovne škole Visoko i Varaždinske županije naša je škola postala službeno jedna od 150 škola u Hrvatskoj u kojoj će se u razdoblju od 2015. do 2018. godine provoditi aktivnosti predviđene projektom „e-Škole“.

Cilj pilot projekta jest razviti sustav digitalno zrelih škola u kojima informacijska i komunikacijska tehnologija doprinosi.

a) učinkovitijem i transparentnijem upravljanju školom

b) razvoju digitalno kompetentnih učitelja spremnih za inoviranje svog odgojno-obrazovnog rada

c) razvoju digitalno kompetentnih učenika spremnijih za nastavak školovanja i konkurentnijih za tržište rada

Projekt obuhvaća 2 ključna područja:

- informatizaciju poslovnih procesa

- informatizaciju nastavnih procesa

Projekt se financira u sklopu operativnih programa Konkurentnost i kohezija te Učinkoviti ljudski potencijali.