U organizaciji  Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za matematiku te uz suradnju više od 200 mentora održan je 25. travnja  Festival  matematike na kojem je sudjelovalo više od 1300  učenika  osnovnih i srednjih škola koji vole matematičke izazove. Učenici  koji su došli iz područja nekoliko županija i iz Slovenije natjecali  su se u nekoliko kategorija u pojedinačnom i ekipnom rješavanju zadataka. 

Našu školu predstavljale su dvije ekipe. Ekipu Mali Visočani u kategoriji Anđela činili su Aurora Lipić, Jan Lončar, Bernard Pomper i Jakov Pomper pod vodstvom mentorice Marijane Poljak.  Ekipu  Veliki Visočani u kategoriji Husara činili su Maja Benčak, Matija Kuzmić, Luka Hrvoić i Valentino Kračić pod vodstvom mentorice Marine Žganec Lipić.

Vrijeme do objave rezultata, naši su matematičari proveli  u  prirodi.

 

1

Obje ekipe ostvarile su odlične rezultate - starija grupa  plasirala se na 23. mjesto od ukupno 61 ekipe, a mlađa grupa bila je 25 od 42 ekipe. 

Festival matematike jedan je od načina promoviranja važnosti, ali i ljepote rješavanja matematičkih izazova, koji su jedan od odličnih načina pripreme za život. Stoga, velike čestitke mentoricama i posebno učenicima koji svoje slobodno vrijeme koriste za stjecanje matematičkih znanja  kao i  na odličnom plasmanu na Festivalu!