12. 08. 2021. admin
Novosti škole
Roditelji
Vjeronaučna ekipa vratila se s desetodnevnog nagradnog ljetovanja.

Vjeronaučna ekipa naše škole bila je po 3. puta  uspješna na državnom natjecanju. Za ovako lijepi uspjeh i plasman  djevojke su nagradu našeg biskupa msgr. Vjekoslava Huzjaka - desetodnevno ljetovanje u Novom Vinodolskom od 28. srpnja do 7. kolovoza koje je bilo veselo i nezaboravno.

A kako se sve odvijalo? U srijedu, 12. svibnja 2021. na blagdan sv. Leopolda Mandića održano je državno natjecanje iz vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna olimpijada, ove godine na temu „Biblija – pisana Božja riječ” pod propisanim epidemiološkim mjerama radi pandemije. Naše djevojke Magda Baneković (V.r), Helena Baneković (VI.r), Emanuela Kušić (VI.r) i Maja Benčak (VIII.r) učile su marljivo i redovito građu za natjecanje od 150 stranica, čak i u uvjetima nastave na daljinu. Takav način pripreme bio je izuzetno težak, jer je to ipak ekipno natjecanje, a ekipa se nije mogla okupiti da zajedno sa svojom mentoricom vjeroučiteljicom Kristinom Kožić uči i priprema se zajedno kao što bi to trebalo biti.

Unatoč teškim uvjetima prvo su se izborile za prvo mjesto na biskupijskom natjecanju održanom 23. ožujka 2021. s 375 od 400 mogućih bodova, što ih je plasiralo među 20 škola pozvanih na državno natjecanje. Na državnom natjecanju pisao se također samo pismeni ispit na kojemu su naše djevojke osvojile 89% od mogućih 100% bodova tako da su se u konačnom poretku škola plasirale na 8. mjesto.

Čestitke  djevojkama i mentorici  vjeroučiteljici Kristina Kožić na trudu, upornosti i marljivosti te  zahvala svima koji su ih na tom putu podržavali!

Slijedi nekoliko fotografija...

zajednicka slika

vecernja slika

vecernja slika 2

unutrašnjost crkve

Podijeli