09. 07. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Podjelom svjedodžbi, pohvala, priznanja i nagrada završili smo školsku godinu u veselom ugođaju.

          U petak 1. srpnja u našoj školi održana je svečana podjela svjedodžbi svim učenicima. Program je započeo u osam sati u crkvi Presvetoga Trojstva u kojoj je župnik Ivan Šestak održao misu zahvalnicu za kraj školske godine. U misnome slavlju sudjelovali su svi učenici zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama te ravnateljicom.

Po završetku svete mise svi zajedno krenuli smo u školu gdje smo nastavili u veslom i radosnom tonu. Učenici od prvoga do osmoga razreda sa svojim učiteljima pripremili su razne igrokaze, plesove, recitacije i pjesme uz pratnju tamburaša. Program su otvorili zboraši himnom koju su pjevali uz klavirsku pratnju svoje učiteljice Ivone Božić. Nakon zboraša, učenici plesne grupe željeli su uz pjesmu Novih fosila „Kako je dobro vidjeti te opet“ iskazati veselje i radost jer smo ponovno svi zajedno – učenici, roditelji i učitelji. Kroz pjesme, ples i recitacije učenici su željeli pokazati koliko su vježbali i trudili se kako bi razveselili nastupom svoje roditelje.

4

1

2

3

           Kako smo se bližili kraju došao je red i na pozdravnu riječ ravnateljice Nade Horvat te  načelnika Općine Dragutina Matekovića. Ravnateljica je završnim riječima pozdravila sve prisutne  te je čestitala svim učenicima. Posebno je čestitala svim sudionicima županijskih natjecanja. Svim učenicima i mentorima koji su se plasirali na županijske razine natjecanja podijelila je zahvalnice i priznanja. Istaknula je posebno zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Naime, ove godine naši su se učenici  plasirali na županijske razine natjecanja iz hrvatskoga jezika, likovne kulture, engleskoga jezika, matematike, biologije, kemije, povijesti, geografije, tehničke kulture, vjeronauka te na županijsku smotru učeničkih zadruga. Ono što jest posebno vrijedno jesu postignuti rezultati - tako imamo 2. mjesto iz kemije, 3. mjesto iz tehničke kulture, 3. mjesto iz vjeronauka  te 3. mjesto na smotri učeničkih zadruga, 4. mjesto iz povijesti, dva četvrta mjesta iz geografije te 4. mjesto iz tehničke kulture, 5. mjesto iz biologije te druge vrijedne rezultate.  Vrijedi istaknuti i odličan plasman naših mladih robotičara koji su se natjecali u sva četiri kola CM lige te su nakon trećeg i drugog mjesta, dva puta zaredom osvojili prvo mjesto. Osim toga, ekipa koja je sudjelovala na županijskoj razini smotre učeničkih zadruga, nada se pozivu na državno natjecanje u rujnu. Obzirom na broj učenika koji polaze našu školu (143), kao i na sve izazove s kojima smo se suočavali posljednje dvije godine, možemo biti ponosni na rezultate naših učenika i njihovih mentora.

5

Učenicima koji su na kraju nastavne godine ostvarili odličan opći uspjeh ravnateljica je uručila nagrade. Knjigu kao nagradu ove su godine primili: Vanja Bevandić, Kira Borjan, Petar Borjan, Lana Hadrović, Helena Pomper, Helena Šargač i Vanesa Vidak, Karla Hegedić, Denis Klimpak, Jana Hadrović, Tin Koretić, Paula Bukovčak, Bernard Pomper, Jakov Pomper, Aurora Lipić, Magda Baneković, Anastazija Futač, Sara Havojić, Nikolina Pomper i Natali Žganec.

6

              Na samome kraju, ravnateljica se oprostila od osmaša koji su nam pripremili razna iznenađenja. Istaknula je vrlo važnu poruku kojom im je poručila da ostanu dobri i marljivi ljudi, da nikad ne zaborave odakle potječu, koje im je porijeklo. Kamo god da ih život odnese, neka ne zaborave svoje roditelje, bake i djedove, neka ne zaborave svoju školu jer su upravo ovdje, u ovom kraju, njihovi korijeni,  a s time se složio i načelnik općine. Osmaši su kroz prezentaciju i slike pokazali svoje odrastanje u školi od programa predškole do kraja osmoga razreda. Uz pjesmu i recitaciju zahvalili su se svojim učiteljima za sva znanja koja su im dali te za sve dobro koje su im pružili u ovome poglavlju života.

Našim osmašima želimo upis i nastavak srednjoškolskog školovanja u željenim zanimanjima, a svim učenicima želimo lijepe i vesele ljetne praznike te da se odmore i napune baterije za nove izazove koji ih čekaju u sljedećoj školskoj godini.

 

Podijeli