18. 07. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Brojni posjetitelji uživali su na međunarodnom folklornom festivalu održanom u sportskoj dvorani OŠ Visoko.

Osnovna škola Visoko ugostila je  u četvrtak, 14. srpnja u svojoj sportskoj dvorani plesače folklora. Radi se o prvom međunarodnom folklornom festivalu unutar CIOFF UNESCO festivala koji se održavao u Varaždinu kao i u općinama i gradovima Varaždinske županije (Ljubeščica, Sračinec, Varaždinske Toplice i Visoko) od 10. do 15. srpnja. 

Kroz program su nas suvereno vodile Tea i Jasna Jež. Pozdravnim slovom obratila se i festival otvorila idejna začetnica  i glavna organizatorica festivala Petra Golubar.  Uslijedio je nastup  našeg Kulturno umjetničkog društva "Braća Radić"  koje je izvelo plesove i pjesme Hrvatskog zagorja i Prigorja uz pratnju tamburaša. Plesače je za nastup pripremila Jasna Jež. Uslijedio je nastup dramske družine Ozana koja se predstavila tradicijskim nakitom kojeg je kreirala magistra likovne pedagogije Gabrijela Ljubek, a za scenski nastup pripremila Dubravka Baneković.

12

Zatim su slijedili nastupi gostujućih folklornih društava. Vrlo živim nastupom, uz zahtjevnu koreografiju, punu pažnju gledatelja zaokupili su plesači iz Kolumbije. 

3

Uslijedili su nastupi gostiju iz Sjedinjenih američkih država  kao i nastup folklorne skupine "La Farandole" iz Švicarske.

a

56

Posebno dirljivim, emocijama ispunjenim i visoko profesionalnim nastupom oduševio nas je nastup umjetničkog ansambla Radost iz Ukrajine. Posebnost ove plesne skupine jesu i brojne osvojene nagrade na najprestižnijim međunarodnim folklornim festivalima Europe, Azije i Afrike.

78

Današnje događanje ostati će dugo u sjećanju svim posjetiteljima koji su imali rijetku priliku uživati u plesnim koreografijama.

 

 

Podijeli