14. 01. 2023. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Ljubav prema čitanju na bilo kojem jeziku svijeta razvija se čitanjem!

Učenici Projektne grupe – Engleski jezik sudjeluju u školskom projektu  “Read your way to better English”.  Cilj projekta je potaknuti učenike na čitanje na stranom jeziku, razviti kod učenika naviku čitanja, kao i ljubav prema čitanju. 

Kroz projekt učenici će istraživati digitalnu knjižnicu, upoznavati različite književne žanrove, odabirati naslove čije će dijelove pročitati i potom interpretirati kroz grupne diskusije. Na taj će se način upoznati s različitim književnim žanrovima, tematikama i autorima o kojima će dati svoje mišljenje i iznijeti svoje stavove. Osim toga, unaprjeđivat će jezično-komunikacijsku kao i kulturološku kompetenciju te razvijati samostalnost u ovladavanju jezikom kroz korištenje funkcionalnosti digitalne knjižnice (rječnik, bilješke i sl.) . Koristit će i unapijeđivati svoje informatičko znanje prilikom korištenja digitalnih alata.

U sklopu projekta učenici koriste Oxford Reading Club digitalnu knjižnicu koja sadrži više od 700 stupnjevanih lektira na engleskom jeziku prilagođenih za sve uzraste i razine znanja engleskog jezika.  Knjižnica je potpuno digitalizirana i obiluje interaktivnim sadržajima i gamificiranim zadatcima koji motiviraju učenike na čitanje i istraživanje.

Voditeljica i mentorica učenika je učiteljica Engleskog jezika Margareta Pavlić.

“The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go.”  Dr Suess

1

2

4

Podijeli