01. 11. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Mirisi kolača, peciva i kruha ponovo su ispunili hol škole i razveselili svu djecu.

Nakon trogodišnje pauze zbog pandemije, nastavili smo tradiciju obilježavanja Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje. 27. listopada Dan otvorenih vrata škole bio je obilježen nizom događanja.

Panoi škole ukrašeni su likovnim radovima učenika s prigodnim motivima.

Učenička zadruga "Lipa" u holu škole upriličila je izložbu starinskih sorti jabuka koje su još uvijek sačuvane u našem kraju. 

8

Osim nastavnih sadržaja obilježenih temom jeseni, plodova, zahvalnosti ... razredi su sami  u holu škole uređivali svoje izložbene prostore koje su ukrasili  plodovima zemlje kao i krušnim proizvodima koje su ispekle njihove majke i bake. Organizirano je i malo natjecanje u uređenju prostora. Odluka je bila vrlo teška jer su svi razredi ogledno uredili svoj prostor. Ipak, nakon usuglašavanja, Povjerenstvo je donijelo odluku o pobjedničkom razredu - šestom razredu. 

6

4

8

Nakon proglašenja pobjednika, prigodni program započeo je pjesmom Natali Šarić Blago danu koji počne mirisima kruha u izvedbi recitatorske grupe, a učenici trećeg razreda izveli su kratak igrokaz pod nazivom Gužva u povrtnjaku.

1

Ela Baneković predstavila nam je heljdu kao vrlo hranjivu žitaricu, a polaznice dramske grupe uvele su nas u svijet Dragutina Domjanića uz pjesmu Sunce naše - zlata roža.

2

Školski zbor razveselio nas je Jesenskom pjesmom  i Pjesmom o mlinu, a učenici 1. i 2. razreda Pjesmom o pekaru.

4

5

Plesnom koreografijom učenici 3. i 4. razreda približili su nam Listopad u gradu.

6

Pjevačko-plesna skupina Mali anđeli pjesmom Zahvali uvela nas je u najvažniji dio dana - blagoslov i zahvalu za sve plodove koje smo primili tijekom godine. Molitvom zahvale i blagoslovom  našeg župnika velečasnog Ivana Šestaka naša današnja svečanost dobila je onu potrebnu duhovnu dimenziju - naglašavajući skromnost, poniznost i zahvalnost kao najdragocjenije osobine.

7

Poslije blagoslova, nakon pune tri godine, ponovo smo se u holu škole družili svi zajedno - učenici, roditelji i učitelji uz kolače i mirisna peciva. 

Kroz program su nas vodile Amalija Zidarić i Kira Ema Bračevac.

Hvala svim učenicima i mentorima koji su pripremili lijepi  prigodni program,  župniku Ivana Šestaku na inspirativnim riječima i blagoslovu, načelniku Općine Visoko što nam se pridružio na Danu otvorenih vrata, a posebno hvala svim mamama, tatama, bakama i djedovima koji su nam omogućili ovo prekrasno druženje i bez čijeg dolaska i podrške djeca ne bi bila tako sretna!

Nada Horvat, ravnateljica

 

 

Podijeli