21. 05. 2020. nhorvat
Novosti škole
Nastava
Roditelji
Povratak učenika 1. do 4. razreda od ponedjeljaka, 25. svibnja u školu.

Poštovani roditelji,

         Prema uputama HZJZ-a: Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje Uputa HZJZ smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

Sukladno Uputama, od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine svi roditelji/skrbnici mogu u školu poslati svoju djecu, učenike 1. do 4. razreda, uključujući i učenike koji imaju pomoćnike u nastavi.

Izuzetak su  samo djeca koja imaju simptome respiratornih bolesti (povišena temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj njuha i okusa), ako imaju izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19 kao i djeca koja imaju neke druge zdravstvene smetnje   radi kojih bi i u normalnim okolnostima ostala kod kuće.          

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu neće poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavu, a u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima.

         OBAVEZE RODITELJA:

Prije slanja djeteta u školu, roditelji su se roditelji/skrbnici su se dužni upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cjelini te proći s djetetom odrednice vezane uz higijenu. Upute  HZJZ se nalaze u privitku ove obavijesti.

Roditelji/skrbnici dužni su  izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu. U slučaju povišene temperature, ne smiju dijete dovoditi u školu, već se javljaju ravnateljici škole i liječniku školske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima bilo kakvih drugih  zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

Prema odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja/skrbnika, ukratko onako kako je to bila praksa i prije nastave na daljinu, odnosno prije epidemije. 

Ako roditelji/skrbnici odluče dovoditi i odvoditi djecu u školu, roditelji ne ulaze u školu, već ostavljaju dijete  na  ulazu u školu (kod  table dobrodošlice), pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge osobe.  Dijete preuzima učiteljica. Roditelji se ne okupljaju. Roditelji koji će sami dovesti djecu u školu, dovode djecu u  vremenu od 7.50 do 8.00 sati.

Roditelji/skrbnici NE SMIJU doći u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj okusa, njuha…), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

         NASTAVA:

Nastava počinje u 8.00 sati za učenike sva četiri razreda. Učenici imaju 4 do 5 sati dnevno. Raspored sati možete vidjeti u privitku ove obavijesti.

        PRIJEVOZ:

Za sve učenike putnike organiziran je prijevoz školskim autobusom. Radi poštovanja Uputa HZJZ o razmaku učenika, prijevoz je organizirani na malo drugačiji način prilikom dolaska učenika u školu. Prvom linijom dolaze učenici iz smjera Vinična i Kračevca, drugom linijom dolaze učenici iz smjera Đurinovca, Pofuka i Presečna Visočkog, a trećom linijom učenici iz Čanjeva, Vrha i Jarka. Za točan raspored, molim vas da pogledate  Raspored prijevoza koji vam je u privitku ove obavijesti. Važno je da se učenici pridržavaju rasporeda svoje linije.

       Poštovani roditelji, uvijek ste bili naš najbolji i najpouzdaniji suradnik u zahtjevnom poslu – odgoju i obrazovanju vaše djece. Posebno je velika bila vaša uloga u nastavi na daljinu. Vjerujemo da ćemo se zajedno uspješno vratiti u školske klupe.  Samo dosljednim pridržavanjem uputa HZJZ svih nas koji smo uključeni u odgojno-obrazovni proces – učenika, roditelja/skrbnika, učitelja i svih djelatnika škole, možemo se uspješno nositi s epidemijom. Učinimo svi sve što je u našoj moći da povratak djece u školu bude siguran!

Ravnateljica: Nada Horvat

Podijeli