e-skole_526x275px-1.jpg

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

Sve detalje o projektu e-Škole možete pronaći na stranici:

https://www.e-skole.hr/hr/

Druga faza edukacije obuhvaća vremenski period od travnja do srpnja 2018. godine.

27. i 28. travnja 2018.  realizirana je edukacija pod nazivom Digitalne tehnologije kao potpora praćenju i  vrednovanju u trajanju od 10 sati.

29.11.2017. 19 djelatnika prisustvovalo je radionici pod nazivom Korištenje opreme za održavanje nastave u interaktivnoj učionici i sustava za upravljanje nastavom. 

22.11.2017. upoznali smo se s Repozitorijem digitalnih obrazovnih sadržaja i njihovom primjenom. Polaznici su se upoznali s informacijskim sustavom i njegovim funkcionalnostima. Drugi dio radionice polaznici su upoznati s digitalnim obrazovnim sadržajima za matematiku, fiziku, biologiju i kemiju za 7. i 8. razred.

31.10.2017. Održana je edukacija pod nazivom Osnove korištenja tableta i hibrida. Radionici je nazočilo 18 djelatnika škole.

28. travnja 2017. održana je radionica pod nazivom Videokonferencije u nastavi.  Edukaciji je nazočilo 14 djelatnika. Polaznicu su mogli vidjeti različite načine uključivanja videokonferencija u nastavni proces.

1.3.2017. godine nastavljamo s edukacijom. Danas smo uz pomoć voditeljice radionice upoznali CARNet-ovu uslugu Libar. Libar omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi i to  prezentacija, multimedijskih digitalnih dokumenata te e-knjiga.

15. prosinca 2016. godine održana je druga radionica za djelatnike naše škole. Tema radionice bio je  "Office 365". Kroz radionicu smo upoznali  neke od alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju.  Nakon edukacije uslijedila je valorizacija radionice kao i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 19 djelatnika.

3.11.2016. godine održana je u našoj školi prva radionica za učitelje pod nazivom "E-učitelj-suvremena nastava uz pomoć tehnologije".

Polaznici su se upoznali s online servisom za pohranu podataka - Google Disc-om, upoznali su alat Google Docs, zatim alat za izradu konceptualnih mapa - bubbl.us. Nakon upoznavanja alata Moovly učitelji su se i sami okušali u samostalnoj izradi animiranih videa.  Nakon edukacije i ankete uslijedila je i kratka provjera znanja. Radionici je nazočilo 14 odgojno-obrazovnih djelatnika škole.

27. studenoga 2015. godine potpisivanjem Ugovora između Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet-a, Osnovne škole Visoko i Varaždinske županije naša je škola postala službeno jedna od 150 škola u Hrvatskoj u kojoj će se u razdoblju od 2015. do 2018. godine provoditi aktivnosti predviđene projektom „e-Škole“.

Cilj pilot projekta jest razviti sustav digitalno zrelih škola u kojima informacijska i komunikacijska tehnologija doprinosi.

a) učinkovitijem i transparentnijem upravljanju školom

b) razvoju digitalno kompetentnih učitelja spremnih za inoviranje svog odgojno-obrazovnog rada

c) razvoju digitalno kompetentnih učenika spremnijih za nastavak školovanja i konkurentnijih za tržište rada

Projekt obuhvaća 2 ključna područja:

- informatizaciju poslovnih procesa

- informatizaciju nastavnih procesa

Projekt se financira u sklopu operativnih programa Konkurentnost i kohezija te Učinkoviti ljudski potencijali.
 
Mnogi roditelji pušači puše u prostorijama gdje borave djeca. Djeca na taj način postaju tzv. pasivni pušači, jer udišu dim prepun štetnih sastojaka. Ugroženo je njihovo zdravlje. Uz to, vrlo je vjerojatno da će ta djeca , gledajući godinama svoje roditelj kako puše, i sama postati pušaći, učeći od svojih najbližih uzora.