20. 11. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Naši učenici na susretu s poznatom književnicom za djecu Silvijom Šesto.

          U srijedu 16. studenoga učenici naše škole imali su priliku sudjelovati na književnom susretu s poznatom hrvatskom književnicom Silvijom Šesto.

Silvija Šesto diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Profesionalni karijeru  obilježava njezina svestranost i kreativnost – bavila se novinarstvom, pisala scenarije za radijske i TV emisije, osmišljavala reklamne kampanje, surađivala  i uređivala časopise... Ipak, djeci je najzanimljiviji njezin bogati književni opus kojeg odlikuje jedinstveni stil pisanja, suvremene teme i likovi s kojima se djeca, ali i odrasli, vrlo lako mogu poistovjetiti. Autorica je za svoja djela primila i brojne nagrade. Tako je roman Debela uvršten na prestižnu Časnu listu International Bord on Books for Young People. Tekst zbirke priča Bum Tomica  igra se na domaćim i inozemnim kazališnim daskama i festivalima itd.

1

Učenici su su kroz susret imali priliku upoznati  s bogatim opusom književnice, prisustvovati javnim čitanjima iz pojedinih djela te sudjelovati u razgovoru. Susret je književnica  učinila zanimljivijim svojim jedinstvenim humorom i uključivanjem učenika za što su pojedini učenici primili i nagradu s posvetom.

2

4

       Susret s poznatom književnicom održan je zahvaljujući projektu „Dječji klub Visoko“ koji provodi Udruga SV/MA u suradnji s Općinom Visoko, a koji je financiran sredstvima Europske unije iz programa Europske snage solidarnosti te je za naše učenike bio besplatan.

Podijeli