08. 12. 2017. admin
Novosti škole
Projekti
Našoj školi dodijeljeno Priznanje i nagrada za kontinuitet u uređenju školskog vrta.

Našoj školi dodijeljeno Priznanje  i nagrada za kontinuitet u uređenju školskog vrta.

Ekološko edukativni projekt Najljepši školski vrtovi  Hrvatska radiotelevizija provodi  u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih donatora  već 23 godine. Idejna začetnica i autorica projekta je Lidija Komes, novinarka HRT-a te veleposlanica Hrvatske za izbor najljepših ekoloških turističkih destinacija u Bruxellesu.

 

Od ove godine voditeljica projekta je Đurđica Čočić koja će brinuti da se ovaj vrijedan projekt nastavi i uđe u još veći broj odgojno-obrazovnih ustanova.

Na natječaj Najljepši školski vrtovi raspisan u svibnju javilo se više od stotinu odgojno-obrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske.

Svaki prijavljeni vrt već je na neki način pobjednički, jer svaka prijavljena ustanova  njeguje i razvija ljubav djece prema prirodi, uči mlade prepoznati vrijednosti biološke raznolikosti, ali i kroz boravak i rad u vrtovima prevenira neprihvatljive oblike ponašanja.

Svečano proglašenje pobjednika u nekoliko kategorija održano je  u HRT-ovom radijskom koncertnom studiju Zvonimir Bajsić u Zagrebu. Voditelji svečanosti su bili Karmela Vukov Colić i Davor Meštrović.Ove godine zlatnu povelju za najljepši školski vrt dobio je vrt Osnovne škole Milana Langa iz Bregane. 

Naša škola  zlatnu povelju za najljepši školski vrt Republike Hrvatske dobila je 2010. godine. Nakon toga nismo stali, već smo nastavili s uređivanjem 12 000 m2  prostora koji okružuje školu  te nam je ove godine uručeno Priznanje i nagrada  za kontinuirano uređenje školskog vrta.

Ovo priznanje kruna je naših nastojanja da živimo naš moto: Naš okoliš je naše ogledalo i plod rada vrijednih ruku naših učenika, spremačica, domara i učitelja.

Naravno, ovo priznanje  nam je poticaj da i dalje djeci koja polaze našu školu, ali i cjelokupnoj zajednici budemo  dobar primjer  brige o okolišu i razvijanja svijesti da smo dio prirode i da samo u suživotu s prirodom možemo biti sretni.

Podijeli