18. 06. 2010. admin
Projekti
Dana 14. lipnja 2010. godine u OŠ Visoko svečano je otvoren  Regionalni Training Centar koji je nastao kao rezultat suradnje Apple centra i iZajednice Visoko.

iZajednica Visoko okuplja sve generacije - učenike predškolske i osnovnoškolske dobi, srednjoškolce, studente, ali i  sve zainteresirane  odrasle kojima omogućuje proširivanje  informatičkog znanja.

Projektom iZajednice Visoko žele se  stvoriti uvjeti da škola postane središte intelektualnih i kulturnih zbivanja u svojem okruženju, centar informatičkog opismenjavanja stanovnika te mjesto okupljanja mladih i svih interesnih grupa koje djeluju na području općine.

Projekt je bio financijski poduprijet od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Na otvorenju su prisustvovali brojni gosti među kojima je bio pročelnik Varaždinske županije za kulturu i obrazovanje Miroslav Huđek te ravnatelji susjednih škola i sumještani Općine Visoko.

Multimedijalna učionica škole kao središte informatičke pismenosti opremljena je Apple računalima MacBook te je uspostavljena suradnja s Apple centrom, a na otvorenju centra potpisan je i ugovor o suradnji kojega su potpisali menadžer za edukaciju u Apple centru Željko Milić i ravnateljica škole Nada Horvat.

Otvorenje je započelo svečanim programom, a nakon toga su uručene ECDL diplome i E-kids diplome polaznicima informatičkog osposobljavanja.

U suradnji s Apple centrom bio je otvoren natječaj za izradu najljepšeg kalendara, za montažu najboljeg filma i za izradu školskih novina u kojem su mogli sudjelovati učenici škole. Svi radovi su trebali biti izrađeni na Apple računalima MacBook.

Odlukom Povjerenstva za provedbu natječaja primjene Apple računala izabrani su najbolji radovi koji su bili nagrađeni i prezentirani u multimedijalnoj učionici. Najbolji kalendar izradio je učenik 7. razreda Josip Deglin. Nagradu za najbolji video-film dobio je učenik 7. razreda Nikola Heged, a nagradu za izradu školskih novina dodijeljena je učenici 7. razreda Aniti Petrinjak. Utješne nagrade podijeljene su i ostalim sudionicima natječaja. 

Podijeli