22. 11. 2020. editor
Novosti škole
Roditelji
Od ponedjeljka, 23. studenoga 2020. godine nastava za učenike 4. do 8. razreda će se odvijati na daljinu putem aplikacije Teams.

Poštovani roditelji i učenici,

Dugo vremena smo odolijevali korona virusu. Na žalost, zbog COVID pozitivnog djelatnika škole, svi učenici 4. do 8. razreda koji su bili u školi u utorak, srijedu, četvrtak i petak, moraju u samoizolaciju. Nastava će se od ponedjeljka, 23. studenoga 2020. godine za učenike 4. do 8. razreda odvijati na daljinu putem aplikacije Teams, odnosno, za 4. razred putem njihove web stranice. Po dobivanju uputa epidemiologa, obavijestiti ćemo vas o vremenu samoizolacije. Molim sve roditelje koji su zaposleni (jedan roditelj) koji ne mogu ostaviti dijete samo kod kuće, da se jave svom razredniku/razrednici, kako bismo ih stavili na na popis osoba u samoizolaciji koji moramo dostaviti epidemiološkoj službi, te kako bi taj roditelj tada ostvario pravo na korištenje bolovanja. Učenici 1. do 3. razreda normalno nastavljaju s nastavom u školi (osim onih učenika koji su u samoizolaciji i koji su bolesni).

Molim vas da u nastavku pročitate detaljne upute Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te da ih se pridržavate kako bismo što prije mogli nastaviti normalan školski život - nastavom u školi.

Ravnateljica: Nada Horvat

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

EPIDEMIOLOŠKA DJELATNOST

SAMOIZOLACIJA / KARANTENA ZA UČENIKE VIŠIH RAZREDA

(preporuke za roditelje i učenike)

                                         Kako je sve više kolektiva koje se moraju stavljati u karantenu zbog izloženosti COVID-19 pozitivnoj osobi nismo u mogućnosti obavijestiti vas svakog osobno o mjeri samoizolacije odnosno karanteni za vas i vaše dijete stoga Vas  lijepo molimo da postupate po navedenim preporukama.

 1. U izolaciju se stavlja izložena osoba učenik. Ako je riječ o djetetu koje ne može ostvariti izolaciju samostalno bez roditelja, tu odluku donosi roditelj i ostaje s djetetom u izolaciji. O tome obavještava razrednicu koja će nama dostaviti podatke o roditelju radi upisa u platformu o izolaciji.
 2. Ostali članovi obitelji koji su se odvojili i distancirali od izoliranih mogu normalno na posao,  djeca u školu. Ukoliko se donese odluka da s djetetom ostaje roditelj u izolaciji, a isti nije u mogućnosti da se odvoji od ostale djece tada ta djeca ne mogu u kolektive nego ostaju u izolaciji.
 3. Izolanti žive kao odvojena jedinica unutar obitelji u stanu i kući i bilo bi dobro da se odvoji prostor za njih u odnosu na ostale članove
 4. Nikako se približavati starijim ili bolesnim osobama
 5. Detaljnu uputu o izolaciji  pročitajte na  stranicama HZJZ  https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-prevencija-nezaraznih-bolesti/izolacija-tko-sve-treba-biti-u-njoj-i-pravila-koja-treba-postovati-osoba-koja-je-u-izolaciji-i-koje-skrbe-za-nju/
 6. U slučaju pojave simptoma bolesti u djeteta, javljate se djetetovom  izabranom liječniku  obiteljske medicine telefonom radi daljnje obrade i liječenja
 7. Ukoliko dijete ne razvija simptome bolesti unutar 14 dana izolacije, nije potrebo testirati prije povratka u kolektiv
 8. Upisivanjem roditelja u platformu kojom pratimo osobe u izolaciji ostvarujete pravo na bolovanje koje vam otvara izabrani liječnik (reguliranje bolovanja isključivo dogovarate sa vlastitim liječnikom)
 9. Ukoliko možete ostvariti rad od kuće, to regulirate sa svojim poslodavcem i tada vam ne treba bolovanje
 10. Za sva dodatna pojašnjenja vezano uz vašu osobnu situaciju konzultirajte se sa svojim izabranim liječnikom
 11. Širenje bolesti unutar obitelji  ovisi o vašem odgovornom ponašanju

                                                                  Epidemiološka djelatnost ZZJZ Varaždinske županije

Podijeli