08. 03. 2021. editor
Novosti škole
Roditelji
Sadnjom stabala i učenici naše škole dali su svoj doprinos akciji koja se održala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Osnovna škola Visoko provodi od 2001. godine Međunarodni program Eko škole s najvažnijim ciljem educirati djecu-polaznike škole, ali i širu javnost- roditelje i sve pratitelje škole o važnosti ekološkog promišljanja, ali još više o važnosti  ekološkog djelovanja.

Jedna od važnih zadaća svih nas je očuvanje biološke raznolikosti, sprečavanje onečišćenja i zaštita okoliša. Kako bi naše djelovanje bilo što učinkovitije, neke naše aktivnosti provodimo u suradnji s drugim udrugama.  Već nekoliko godina surađujemo s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša te smo se i ove godine uključili u nacionalnu kampanju  pod nazivom „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“  koja se provodila u vremenu od 01. do 07.03.2021. godine,

Našu akciju u kojoj smo posadili 9 stabala  proveli smo u četvrtak, 4. ožujka. Budući da smo škola koja prepoznaje važnost konzumiranja voća, već nekoliko godina, školski okoliš i vrt oplemenjujemo upravo voćkama. Zahvaljujući donatorima (privatnim i Parkovima Varaždin), posadili smo stabla trešnje, kruške, jabuke i mušmule. Pod vodstvom učitelja Zlatka Rusana učenici su sami sadili stabla,  tako da sada svaki razred ima svoje stablo. Posebno veliki doprinos dali su učenici sedmog razreda koji su sami iskopali i pripremili za sadnju sve grabe. Pogledajte neke od fotografija sadnje:

1

2

4

 

Naše zasađeno područje digitalno je kartografski vizualizirano na sljedećem linku:

https://panj.crogis.hr/

Prilog o našoj aktivnosti možete pročitati i  na Facebook stranici varaždinske inicijative akcije Zasadi stablo, ne budi panj: https://www.facebook.com/groups/348949129316295/permalink/730774671133737/

 Nadamo se da će sadnja biti uspješna te da će kroz koju godinu sva stabla donositi  slatke plodove na radost sve djece.

Podijeli