09. 11. 2020. editor
Novosti škole
Roditelji
U srijedu 11. studenoga s početkom u 12.30 sati počinje program predškole.

UPUTE ZA RODITELJE

Prema uputama HZJZ-a: „Rad u predškolskim ustanovama i škola u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje Uputa HZJZ smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

Sukladno Uputama, od srijede, 11. studenoga 2020. godine počinje program predškole.

Izuzetak su  samo:

  1. djeca koja imaju simptome respiratornih bolesti (povišena temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj njuha i okusa),
  2. djeca koja imaju izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je samo dijete zaraženo s COVID-19
  3. djeca koja imaju neke druge zdravstvene smetnje   radi kojih bi i u normalnim okolnostima ostala kod kuće (probavne teškoće, povraćanje, glavobolja i sl.)  

Navedene kategorije djece ostaju kod kuće do potpunog izlječenja ili odobrenja epidemiologa.   

OBAVEZE RODITELJA:

Prije slanja djeteta u školu, roditelji/skrbnici su se dužni upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cjelini te proći s djetetom odrednice vezane uz higijenu. Upute  HZJZ se nalaze u privitku ove obavijesti.

Roditelji/skrbnici dužni su  izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije slanja djeteta u školu  te zabilježiti temperaturu djeteta u rokovnik kojeg će dijete pokazati učiteljici prilikom dolaska. U slučaju povišene temperature ili drugih gore navedenih razloga, roditelji ne smiju dijete dovoditi u školu, već se javljaju ravnateljici škole i  svom odabranom liječniku radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.  Ukoliko iz nekog razloga niste u mogućnosti djetetu izmjeriti temperaturu, dijete je prilikom dolaska u školu to obavezno reći odgajateljici te će mu,  u tom slučaju, ona izmjeriti temperaturu.

Prema odluci roditelja, polaznici predškole u školu dolaze organiziranim prijevozom školskim autobusom ili u pratnji roditelja/skrbnika. Djeca koja će se voziti školskim autobusom,  će dobiti točan raspored sjedanja u autobusu prvi dan i njega se trebaju pridržavati. U autobusu djeca moraju imati maskice na licu.

Ako roditelji/skrbnici odluče dovoditi djecu u školu  i odvoditi djecu iz škole, roditelji ne ulaze u školu, već ostavljaju dijete  na  ulazu u školu (kod  table dobrodošlice), pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge osobe. Djeca u školu ulaze s maskicom na licu.  Dijete preuzima voditeljica predškole. Roditelji se ne okupljaju. Roditelji koji će sami dovesti djecu u školu, dovode djecu u  vremenu od  12.20 do 12.30 sati i dolaze po njih u 15.30 sati.

Roditelji/skrbnici NE SMIJU doći u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj okusa, njuha…), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

POČETAK PROGRAMA PREDŠKOLE:   Program predškole počinje u 12.30 sati  prema rasporedu kojeg ste dobili na upisu.

PRIJEVOZ:   Za sve učenike putnike organiziran je prijevoz školskim autobusom. Prijevoznik je Vincek d.o.o.. Polazak  autobusa u smjeru škole je iz Vinična  u 11.45 sati, a iz Đurinovca u 12.10 sati.  Povratak djece kući je u 15.30 u smjeru Vinična i u 15.45 u smjeru Đurinovca.

Poštovani roditelji, uvijek ste bili naš najbolji i najpouzdaniji suradnik u zahtjevnom poslu – odgoju i obrazovanju vaše djece. Samo dosljednim pridržavanjem uputa HZJZ svih nas koji smo uključeni u odgojno-obrazovni proces – učenika, roditelja/skrbnika, učitelja i svih djelatnika škole, možemo se uspješno nositi s epidemijom.

Učinimo svi sve što je u našoj moći da boravak djece u školi bude siguran!

 

                                                                                                          Ravnateljica:   Nada Horvat, mag. paed.

                                                                                             

Podijeli