12. 05. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
Počinje podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu u novoj školskoj godini.

Varaždinska županija će i ove godine osigurati besplatnu prehranu za učenike osnovnih škola Varaždinske županije, a za koje njihovi roditelji/skrbnici ostvaruju pravo na dječji doplatak iz jedne od tri cenzusne grupe. Za dio učenika pravo na besplatnu prehranu osigurati će se financiranjem  iz projekta „Užina za sve V“ putem Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za ostalu prijavljenu djecu koja ostvaruju pravo na dječji doplatak, troškove školske prehrane snositi će Varaždinska županija iz županijskog proračuna.

Dokumentacija potrebna za prijavu je točno i sa svim podacima ispunjen Zahtjev za oslobađanje učenika od plaćanja školske prehrane, s točno naznačenim iznosom dječjeg doplatka za pojedino dijete. Ukoliko roditelj ima dvoje ili više djece u našoj školi, za svako pojedino dijete podnosi zahtjev. Rok za dostavu zahtjeva je 10.6.2022. godine.

Roditelji/staratelji zahtjeve mogu poslati po svojem djetetu ili ga osobno predati u tajništvo škole.

Obrazac Zahtjeva smo vam poslali po vašem djetetu, a nalazi se i u privitku ove obavijesti.

Ukoliko neki roditelji još uvijek čekaju rješavanje svog predmeta, neka pokušaju sa Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje dogovoriti rješavanje svog statusa što je prije moguće.

Podijeli