17. 06. 2022. nhorvat
Novosti škole
Roditelji
10. lipnja bili smo domaćini županijske smotre učeničkih zadruga.

10. lipnja 2022. godine naša škola bila je domaćin ovogodišnje 25. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije. Nakon dvije godine smotra je ponovo održana uživo, a svoje je poduzetničke aktivnosti pokazalo 20 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola, Centar za odgoj i obrazovanje "Pahinsko" te Centar izvrsnosti za poduzetništvo Varaždinske županije.

    Prigodni program započeo je himnom, pozdravnim govorima ravnateljice škole Nade Horvat, načelnika Općine Visoko Dragutina Matekovića te zamjenice župana Silvije Zagorec.

    Kulturni program prigodnom plesnom točkom otvorila je plesna grupa pod vodstvom Kristine Kožić. Već na prve taktove pjesme Za dobra stara vremena uzvanici i gosti zapljeskali su malim plesačima. Nakon dugog nenastupanja uslijedio je zapažen nastup zbora u pratnji tamburaša pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Ivone Božić. Jakov i Helena kroz skeč su nas poučili o tome što je važno za uspješno poduzetništvo, a Amalija i Leon ukazali su na to koliko je važan dogovor i uvažavanje za uspješnost svakog posla. Uslijedila je završna poruka zbora svim gostima i uzvanicima škole kroz pjesmu Nek' svud ljubav sja. Uz već spomenute učiteljice, učenike su za nastup pripremale i učiteljica Metka Adela Metlikovec kao i Anamarija Pavlović.

     Zamjenica župana gospođa Silvija Zagorec proglasila je smotru otvorenom, a prije samog početka natjecanja zamjenica župana otvorila je novouređenu STEM učionicu. Novouređeni i opremljeni prostor pružati će uvjete za još kvalitetniji odgojno-obrazovni rad u nastavi prirode, biologije, kemije i fizike, a što bi trebalo rezultirati većim interesom i boljim uspjehom učenika u tom području.

     Uslijedio je natjecateljski dio dana u kojem su zadruge prikazale svoje poduzetničke aktivnosti. Prosudbeno povjerenstvo imalo je zahtjevan posao odabrati i predložiti najbolje zadruge za državno natjecanje jer su se sve učeničke zadruge predstavile na najbolji mogući način. Za daljnju razinu natjecanja odabrane četiri učeničke zadruge i to: Učenička zadruga Jurek Osnovne škole Sveti Đurđ, Učenička zadruga Sunce Gospodarske škole Varaždin, Učenička zadruga "Lipa" Osnovne škole Visoko i Učenička zadruga "Jabuka" Osnovne škole Martijanec.

    U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s upriličenog programa kao i fotografije izložbenog prostora pobjedničkih zadruga.

2

31

Novoopremljena STEM učionica:

45

Prosudbeno povjerenstvo u radu:

6

Prvo mjesto: Učenička zadruga Jurek iz OŠ Sveti Đurđ

7

Drugo mjesto: Učenička zadruga Sunce Gospodarske škole Varaždin

8

Treće mjesto: Učenička zadruga "Lipa"  naše škole

9

Četvrto mjesto: Učenička zadruga Jabuka OŠ Martijanec

10

Trudili smo se biti dobri domaćini. Nadamo se da su svi iz naše škole otišli s lijepim sjećanjima. Predloženim zadrugama želimo uspješan nastup na državnoj smotri koja će se održati u Vinkovcima i dostojno prezentiranje Varaždinske županije. 

Posebne čestitke našoj učeničkoj zadruzi koju su predstavljale učenice 6. razreda Lana Brleković i Kira Ema Bračevac pod vodstvom svog voditelja Zlatka Rusana.

Još informacija o smotri možete vidjeti i na stranicama:

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/ucenicka-zadruga-jurek-iz-os-sveti-durd-pobjednica-xxv-smotre-ucenickih-zadruga-varazdinske-zupanije-59907

Podijeli